De-a valma

Mi-a ramas casa mica

Tocmai ce am trecut pe la tara,unde am constatat ca unele lucruri nu se schimba niciodata,altele se schimba mult prea mult.

Casa batraneasca nu mai avea gard verde, ci rosiatic, griul casei se transformase intr-un partial roz,tip bordel rustic,casa parca era si mai derapanata decat mi-o aminteam si acoperisul parca era foarte jos. Am impresia ca multe mi-au ramas mici. Casa,acoperisul,curtea..

Ma tolanesc intr-o camera in care era pornita o soba si ma gandeam..singura placere in acel moment era sa aud lemnele cum trosneau in vechea soba de teracota. Vizionarea unei porcarii (teleshopping la B1 tv era o alegere fireasca pentru cineva care a deschis televizorul si l-a lasat fix acolo unde s-a nimerit ) a fost intrerupta de  mamaia. Plangea dupa un mort. Si acum incepe distractia. Nu o cunostea pe tanti care murise,dar plangea ca ii parea rau de ea. Tocmai iesise de un an din puscarie si acum a murit de cancer. Ce o face baiatul ei fara ea? Ca tata nu avea.

Ma gandeam….un mort era dintotdeauna o atractie in sat. Cine era,al cui era,daca s-a chinuit sau nu,daca a avut o boala,ce boala a avut,ce sau pe cine a lasat in urma,cand e ingropat ca unde nu e problema—e un singur cimitir si uite asa , tot felul de intrebari..

Mamaia back in black. Cu hainele alea negre bune,de mers la morti. Isi potriveste broboada,ia garoafele numar par de pe prispa,ia cateva lumanari de-alea mici,ca alea “mai marile” nu stia unde sunt. I-am propus niste artificii,dar cica sa tac. Am tacut. Radeam doar in sinea mea. S-a inarmat cu un pachet de servetele dat de mama, ca doar se merge la plans.

Dupa jocul cu pisoii- motanul Dragulescu si surorile lui,Isabela si Nadia- apare nevoia de buda. Trist…Buda adica hazna,adica in curte. Constat ca buda era tot acolo,se deplasase cu vreo 2-3 metri si era orientata altfel. Era ceva mai scunda,sau eu ceva mai inalta si , vorba unui prieten,de data asta era tunata. Buda tunata este una mochetata, sa nu iti inghete una-alta si este acoperita cu un capac de roata de masina. Ca l-a gasit mamaie si a zis ca e bun :))).

M-am distrat in ceea ce imi aminteam a fi locul unde petreceam cu succes vacantele de vara si nu numai.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s