De-a valma · de-ale mele

Revederea

Ea a luat un nou start. Si-a luat bagajele si s-a mutat in ceea ce a devenit casa ei. Se aseza confuza pe podea si se uita. Era o casa calda,intima,primitoare. Parca totul in jur o imbratisa. Totul parea sa fie o baie de lumina si soare. Un sentiment de bine. Insa intotdeauna simtea rasuflarea lui. Ii auzea gandurile. Nu il mai vazuse din iarna. Nu in felul ala. Nu credea ca totul va evolua asa. Cele doua pietre tari,cele doua orgolii care s-au sfartecat,inca isi mai vorbeau in gand si isi mai trimiteau cate un suras printre vise. In noaptea aia lucrurile se precipitau. Casa noua, prietenii langa ea la povesti si bere,mama venita sa organizeze haosul. Toata lumea a plecat doua ceasuri mai tarziu. Apare un semn:intr-o ora jumate sunt la tine. Te sun sa imi dai directiile. Brusc i s-a umplut mintea de ganduri. Cum asa? Dar oare de ce ? Oare am putcoupleea fi prieteni dupa ce a fost? Oare este o iubire obscura care asa va ramane? Oare este curiozitatea ? Plictiseala ? Aceleasi coapse acasa zi de zi ,luna de luna, care ar trebui periodic alternate cu altele ? Poate. Inima a inceput sa ii bata alert. A baut cat a putut ca sa isi depaseasca angoasele,insa fara a pica inconstienta. Era o amorteala necesara.

– Si ziceai ca e strada x ? Am luat-o drept. Sunt multi caini pe la tine pe aici.

– Ai gresit. Intoarce-te si prima la stanga,apoi urmeaza aleea.

Arata la fel. Se purta aproape la fel cum se astepta,cu un iz de amicitie. Planuisera sa bea o bere sau poate un vin alb pe balcon,la o tigara. Sa povesteasca si sa se bucre de racoarea noptii. Nu a fost asa. Walking on thin ice. Intre ei a existat ceva dincolo de planuri. A imbratisat-o si a sarutat-o. Ala era startul. Minute mai tarziu ajungeau in pat. Nu a mai fost la fel. Drama incetase si odata cu ea poate si valtoarea. A fost aproape banal,insa o oarecare bucurie a unei stranii regasiri.

Zorile au prins-o incercand sa adoarma. Nu a putut. S-a zvarcolit toata noaptea langa un el care isi luase ofrandele si cazuse intr-un somn adanc. Stia ca nu va mai fi niciodata cum fusese,stia ca nimeni nu va mai spune vorbe mari,stia ca el nu a fost si nu este al ei, stia ca el niciodata nu va ramane,stia ca vor mai avea momente furate in intimitatea casei sale si ca va trebui sa traiasca momentul cat mai intens si mai frumos,insa constienta si impacata ca odata cu zorile,totul se sfarseste.

Foarte diferiti si foarte la fel in aceasi timp. Detasare. Hedonism.

Restul va fi la fel si va ramane ferecat in cearsaful mototolit. Totul va ramane intre peretii casei sale.

Pentru aceia care vad sub crusta si care reusesc sa gaseasca acel ceva frumos in cineva care se bate cu pumnul in piept ca e o bruta,fara suflet,o fosta capetenie sangeroasa sau care pur si simplu spun ca nu au nimic de oferit. Pentru —cenzurat la cererea unui traficant de amintiri.

foto de aici

Advertisements

20 thoughts on “Revederea

  1. pentru retorica incapatanarii de a simti, pentru masochismul asteptarii…pentru clipa de betie cand iti amintesti si urli, pentru piesa care iti azvarle careul de demoni in vene..pentru dedublare..per aspera ad astra..:)

    Like

  2. bai, tipa are o problema reala. nu se poate desprinde? sau s-a obisnuit atat de mult cu el incat n-o mai intereseaza un alt inceput?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s