De-a valma · de-ale mele · dubiosenii simpatice · Tripping

Aproape überboring si de ce e misto cu taxiul

Cand ziceam si eu ca voi avea o seara linistita in care voi face in sfarsit ce mi-am propus de vreo 4-5 zile incoace….ei bine..nu s-a legat. Fac un traseu bun de dat proba la sport. Alerg sa prind doua metrouri,fuga la non stop (cumparat 4 pachete de tigari pentru toata lumea),repede in autobuz,baut viteza o cuba libre la De Bufet (aka Galeria) si apoi tusti in Control.
Controlul nu era in carti pentru seara asta,dar 50% din putinii mei prieteni erau acolo. Doua concerte ale unor oameni-prieteni prin alianta. Frumos,civilizat. Mergea si un pogo,dar oamenii din Control nu au invatat asta cand erau mici. 50% din prietenii din Control au plecat. Sa zicem 25% din totalul prietenilor mei…
Ceilalti 25% erau: obositi,dar in priza;gone with the wind;suferinzi de dureri de stomac. Cautam o farmacie. Nimic deschis.
– Facem asa : luam un taxi pana la mine,urc,iau pastilele si ne intoarcem.
Zis si facut. Gasim un nene de la o companie de taxi. Lalala si lululu…observam ca nu merge taximetrul.
– E cam naspa ca nu a dat drumul la “ceas”..
– Las’ ca ne descurcam! (eu de colo)

Merge prietena J. sa ia pastilele. Eu intre timp,ma imprietenesc cu soferul de taxi (cum merge pe timp de criza,am observat ca nu fumati inauntru-f bine,nici eu nu fumez in masina mea;va cnvine sa faceti taximetrie pe masina personala ca stiu ca platiti dispeceratul in orice situatie,dar muzica de la National FM am observat ca va place si etc etc etc).
Ajungem inapoi la Control. Omul da o palma peste aparat si iata! Nu facea contact. El contorizase,numai ca nu mergea lumina. Aveam o cursa decenta.

In club mare plictiseala mare. In afara de 2-3 piese din winamp nu mi-a atras mare lucru atentia. Stateam asa….foarte uncool si ma gandeam :
1. e ingrozitor de plictisitor,insa e o plictiseala pe bani si cu mai multe persoane in jurul tau decat daca ai sta acasa
2. multi tineri übercool si asa as fi si eu daca as imprumuta niste textile de la mama. nu as fi deplasata,as fi retro/vintage like.
3. vedeam oameni pe care ii vazusem in cu totul alte filme,dar care de nevoie s-au adaptat unui mediu indie-alternativ ( oameni pe care ii vedeam numai in anumite seri de rockoteca,in anumite cluburi;oameni pe care ii stiam dintr-un bar reggae;un baiat pe care l-am vazut de cateva ori la bodega mea locala din cartier;niste oameni care lucreaza prin mass media etc etc ). ce au ei in comun? Adaptabilitatea la vremurile actuale.
4. ca mai bine ma duc sa dorm.

Zis si facut. Iau taxiul din nou,de data asta cu destinatia finala ACASA. Si aflu o povestire cu iz de mahala si boemie.

Taximetristul a avut dupa revolutie o croitorie. Angajase trei fete care sa croiasca si sa retuseze,dansul fiind numai patronul. Se numeste Daniel Lupescu. Dar sa o iau cu inceputul. Imi face semn ca e liber. Dau comanda si pornim la drum. Omul ma intreaba politicos daca poate asculta muzica lautareasca. Mi-a placut. Este o muzica ce imi aminteste de un Bucuresti pe care nu l-am cunoscut…pot asculta asa ceva si chiar imi reda o atmosfera. Imi spune ca este de la Natinal FM. Ca noaptea baga muzica lautareasca si populara.
Dl Daniel si-a luat permisul in 1991. La scurt timp,l-a zarit pe Gica Petrescu pe strasse si l-a luat. Nu i-a cerut nici un ban Maestrului,desi a fost intrebat cat face cursa. Cum au vorbit diverse,Daniel i-a spus lui Gica despre croitorie,iar Maestrul avea nevoie de un retus la palton. Cursa a fost gratis,iar paltonul urma sa fie refacut contra catorva prajituri pentru croitorese.
Dupa cateva zile,fetele din atelierul de croitorie il suna pe Sefu’ sa ii spuna ca a trecut Gica Petrescu si le-a adus prajituri si suc.
Am stabilit cateva detalii care m-au fascinat intotdeauna: da,Gica Petrescu era intotdeauna servit gratuit de Casa Capsa si da, Gica Petrescu niciodata nu isi declara varsta reala.
Mai mult decat atat,i-a daruit pe atunci o caseta cu dedicatie :pentru tanarul cuplu Daniel si Florentina Lupescu.
Domnul Daniel a mai dus cu taxiul si pe Stela Popescu. Si despre dansa mi s-a confirmat ca vorbeste si rade foarte mult.
Aaaaaa…si l-a mai intalnit si pe George Mihaita,care cica e baiat de treaba.

As mai fi mers vreo ora cu domnul acesta,doar pentru a-i asculta povestile. Bucurestiul capata alte dimensiuni si un iz de carciumioare la sosea…

Ps : mi-ar fi placut sa ii cunosc pe Gica Petrescu si Stefan Iordache
Pps : cred ca oamenii din Control e plictisesc si acum (bine ca am plecat)
Ppps : mi-e somn,dar trebuia neaparat sa povestesc astea 😀
Pppps : da,i-am lasat spaga ca mi-a placut conversatia. Si da,i-am spus ca poate gasi Gica Petrescu si pe net.
Ppppps : Pasajul Englez se afla langa Control,vizavi de Union. Este superb. Mi-a fost aratat in noaptea asta de prietena Simona,insa am aflat ca un ghertoi cu multi bani vrea sa il darame si sa construiasca un cacat modern. Pe vremuri acolo functiona un bordel de lux. Fetele stateau la balcoane si imbiau clientii sa urce. Eu cred ca ghertoiul ar trebui ucis cu pietre. Mai exact alea care pica din cladirile istorice.

foto de aici si de aici

Advertisements

9 thoughts on “Aproape überboring si de ce e misto cu taxiul

  1. iar decorul,decorul…infricosator,groaznic,lugubru…oricum nu eram client fidel.la cate un concert si din cand in cand la o cuba libre,insa cam atat. da,mie mi se pare chiar boring ce e pe acolo 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s