De-a valma · dubiosenii simpatice · Tripping

O zi in Cocalaria

In cartierul meu este un complex pentru oameni simpli si mai cu seama pentru cocalari. Prietenul Sharkul s-a gandit ca vrea sa ia o gura de aer din parcul artificial Drumul Tabarei asa ca m-am gandit sa ma alatur. Am luptat cu mocirla si mizeria de sarbatori pana am iesit dintre blocuri si nu numai si ne-am intalnit in fata parcului. Ce veselie,ce aroma de mici si vin fiert! Bunici,nepoti,romani silitori la crescut natalitatea! Avem n-avem ce manca,mergem pe principiul unde mananca doua guri mananca inca 2-3. Un fel de val hippiot fara cauza. Nu sunt antisistem,nu sunt anti nimic de fapt,dar they make love not war. Si uite asa crestem generatii de drum taberisti. Am facut cinci pasi pana in buricul parcului unde am dat peste insula distractiei maxime. O distractie populista. Ce Prater dom’le ? Ala paleste in fata Parcului lui Mos Craciun improvizat pe lacul articial actualmente secat..Lacul Moghioros. Parcul lui Mos Craciun este plin de atractii turistice din care am gustat din plin :D.
Am inceput cu Fifi Dance. O tiribomba care te da ba cu spatele,ba cu fata. Ne-am insinuat prin valul tinerilor cocalari si culmea,am ras cu gura pana la urechi. La urechile caciulei ca aia era limita :)). Fifi iti danseaza 3 minute la 5 lei. Este buna de incalzire. Se asculta cateva slagare ..vreo 2 . Unul este ala cantat de Banderas (nu mai stiu cum se cheama). Tiribomba este infrumusetata cu semi nuduri moderne: pipita hip hop si hip hoperul din dotare. Dupa ce ne-au invartit 3 minute de 5 lei,am inaintat catre alte puncte de interes.
Am dat peste banca No1. Aici am fost lasata singura intre tinerii manelisti. Este hardcore. Se recomanda servirea pe stomacul gol (fara hrana solida sau lichida.nu merge nici la farfurie,nici la pahar!). Este o bancuta care sustine cu succes tot felul de oameni. Ce fauna! Aveam impresia ca dureaza o viata! M-a dat cu capul de o bara,imi zbura caciula comunista,doi tineri cocalari tipau in dreapta si stanga mea,o feerie! Unul zbiera la gagica-sa ramasa jos cu copilul ca telefonul ala care a cazut si era dezmembrat e telefonul ei. Ea a inteles intr-un final ca trebuie sa il adune de pe jos. Era puzzle-ul de seara.
Proaspat iesita din tiribomba No1 care de fapt era No2 pentru mine,am inaintat catre Lantul Tineretului. De cand l-am vazut am zis ca trebuie sa ne dam. Vedeam scena din Amintiri din Epoca de Aur. Am zis toata lumea in lanturi,toata lumea sus!
Romanii iubesc cadrele exotice. Femei in bikini decorau Lantul Tineretului. Creatii kitschoase iti imbatau simturile,imbatate oricum de vin fiert si invartitori :D. Ne uitam cu jind si falsa admiratie la un mic manelist cum zbura precum superman inlantuit. Facea scheme cu scaunul din fata lui. Avea stofa de cascador si trening din piata. Frumos…deosebit…
Ametiti si inghetati,sarim din lanturi in masinutele care se tamponeaza. Un anunt la casierie spunea : Interzis tamponarile frontale. Pai si atunci,care mai e farmecul? Si de ce tipa unul in difuzoare ca sa poftim la masinutele care se tamponeaza daca de fapt nu e asa ?!
Am pus ochii pe singurele masinute retro. Un Ford si un Opel. Restul erau de F1 :)). Am bagat fisa la semnalul de incepere si da-i cu virajele de sectorul 6,zona pietei.
Cursa a fost scurta si ne-am retras la cortul Parcului lui Mos Craciun,la un vin fiert si niste mici. Aici am regasit sahistii locali pe care vara ii vedeam pe bancute in aer liber. Acum performau indoor cumva. Aceleasi oftici si injuraturi ca alea estivale :D. Jucarii kitschoase,trenulete si caruselul,pana si o mini scena de spectacole live.
Am mai luat un vin fiert si am pornit spre casa,insa nu m-am saturat. E mult prea bun filmul si mult prea interesanta fauna ca sa nu ma mai duc si alta data. Cei care stau aproape ar trebui sa mearga o singura data. Sa petreaca o zi in Cocalaria. Macar pentru vinul fiert si tiribombe. A se evita insa intervalul de seara ca au astia manele in program. Mai bine Banderas decat vreun Salamior,fie el si sasesc. Iar copii minune nu dorim. Imi plac mult mai mult aia normali. đŸ˜€

ps: am uitat sa amintesc de micul de 3 lei. are 200 ml :))). cel putin pe foaie asa are.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s