auzite

Dragostea Import-Export SRL

Ne apropiem inevitabil de inca o zi predomintant rosie si inecata in declaratii spumoase. Am senzatia ca traiesc o zi a cartitei care se repeta anual de minim 10-15 ani incoace.
[ pe un canal de stiri: “Nu v-aţi sărutat niciodată iubitul sau iubita 32 de ore? “. de parca cineva si-ar dori asta..]

Este o zi in care toate gospodinele isi cumpara de la taraba un sutien si chiloti ornamentati cu blanita rosie pentru a-si surprinde partenerii care le bat si injura cam 6 luni/an, restul de 6 luni fiind ocupati sa bea, sa bage la mat si sa isi expuna marlania in public. Toate marile galerii comerciale isi spanzura inimi peste tot, toate agentiile de turism ofera pachete speciale pentru indragostiti, toate cuplurile vor fi cuprinse de o dragoste spontana si infinita in urmatoarele 24 de ore. Isi jura iubire vesnica la umbra unei veioze Ikea si a unei stile de vin cu pretul la raft intre 10-15 lei, isi vor spune cat de dependenti sunt unul de celalalt si vor sfarsi apoteotic printr-o cerere in casatorie din impuls, printr-o despartire in cazul in care nu si-a facut efectul cadoul plusat, prin reprosuri daca declaratia romantica degenereaza sau prin vizionarea programelor tv in fuctie de preferinte.

Ea se va bucura cuminte si goala intelectual de o jucarie pe a carei eticheta scrie Made in China si pentru varste 0-3 ani, imaginandu-si ca toata aprecierea partenerului a fost indesata acolo. El va rasufla usurat ca ea s-a bucurat pentru a nu stiu cata oara de aceeasi chinezarie si va experimenta un sentiment de implinire, fiind multumit ca a reusit sa marcheze cu succes in calendar ziua Sf Valentin. Se vor urmari probabil multe filme siropoase in streaming sau la tv, se vor concepe copii dintr-o pasiune resuscitata bianual: de ziua indragostitilor si de Craciun, cand “toti sunt mai buni”.

[fragment dintr-o stire cu un comerciant de inimi de plus: “Eu personal nu suportam aceasta sarbatoare pana acum cativa ani, cand…” cand probabil a realizat ca romanul pune botul la toate cacaturile, kitschurile si siropurile]

Esenta dragostei cu iz balcanic emana din blocurile comuniste si gri. Un cuplu de prin vecini anticipeaza in gura mare ziua dragostei de import: “Du-te,fa,la dracu sa te duci!”. Nu am prins si replica. Deja ma indepartasem.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s