De-a valma

Going Chinese, Man..

Hip hop cu influente funk, dub, reggae si jazz venit din Franta, de undeva din Marseille. Evenimentul venit brusc pe Facebook promitea mult. Atat de mult incat am zis ca merita efortul de a parasi confortul personal la ora 22:30-23, de a merge intr-un club in care nu am mers si probabil nu voi mai merge vreodata, fiind gata sa imi asum orice, dar nu si o dezamagire live.

Accesul este permis de la ora 22. Zis si facut. Ajung in club Space, un loc in care nu m-am regasit si care imi dadea o stare de iritare inca de cand am intrat. Platesc biletul, mi se pune bratara si cobor in club. Inauntru doar cativa oameni care au venit de la ora anuntata. Incercam sa imi dau seama cam care este fitza la acest loc. Un spatiu mare, generos, cateva canapele aruncate pe marginea lui, cu cate o masuta pe care iti puteai lasa paharul,sticla,tigarile si orice altceva mai aveai la purtator.

Oamenii din public destul de tinerei. Multi tineri straini, cu precadere Erasmusi, se perindau aiurea dintr-o parte in alta a clubului. Din cate am constatat, judecand dupa greutatea in orientare (unde e toaleta, unde e garderoba, unde e aia sau ailalta), publicul nu era dedicat clubului, ceea ce ma bucura intrucatva. Oamenii au venit setati sa vada Chinese Man. In deschidere, ceva dj-i locali, printre care si Undoo, unul din preferatii mei. Oamenii isi vedeau de prestatiile lor, publicul astepta din ce in ce mai nerabdator sa intre francezii. In stil romanesc, nu s-au precizat clar orele alocate fiecarui artist, insa gura clubului spunea cum ca ar trebui sa intre pe la un 12-1. Ei bine…a fost cam un 2-2:30. Delir, maini in aer, cam 2-3 mixuri Chinese Man si restul….stupoare. Killing in the name of mixat aproape insesizabil, ceva latino stuff, sambe si ce mai era, incat aveam impresia ca va culmina totul cu un Gipsy Kings medley.

Inutil sa spun ca multi au plecat inainte sa vada trupa, inutil sa spun ca era un fum infernal chiar si pentru un fumator, inutil sa spun ca era foarte cald, neaerisit, iar apa plata la jumate costa cat un Heineken minor 0.33, mai exact 10 lei. Si da, se facea afacere. Normal ca un om care vine la 11 noaptea, gandind ca 1 ora intarziere e deja obisnuita, intra in club si incepe sa consume. De plictiseala, de nervi, de sete, de exasperare, sa uite sau sa isi (re)aminteasca, de ciocnit cu unii si cu altii. Nimeni nu stia cat va dura pana intra actul promis. Unii au abandonat. Multi. Altii plecau in Control si se intorceau cand si cand sa mai verifice situatia.

Un grup de clienti croiti dupa chipul si asemanarea Space-ului, niste domni imbracati la costum negru, cu helanca neagra, sa ii numim in continuare ghertoi, au aterizat neasteptat in club, lasand impresia ca era noaptea lor obisnuita de clubbing. Au ramas un pic blocati vazand multimea de tineri pierduti in valatucii proprii de fum, in aburii alcoolului vandut la suprapret si asudati ca niste vitei. Asa ca au ramas fix in calea fericirii oricui, blocand calea de acces catre garderoba si toalete. Stateau protapiti, nici mai la dreapta, nici mai la stanga, ci fix pe mijloc, lasand celorlalti o singura posibilitate: circulatia in ambele sensuri pe o singura banda.

Stateam siderata, lipita de pereti si admirand dezastrul, cu un singur gand: “lucru romanesc”. Localul, organizarea, lipsa de informare catre niste oameni care vroiau sa stie de cand pana cand vor sta cotizand la cifra unei afaceri de prost gust, clientii obisnuiti care nici nu ar fi intrat in multime, dar nici nu se carau, toate detaliile puneau mana de la mana pentru o seara esuata. Francezii or fi zis ca e mai misto sa o dea pe populisme, desi era clar ca majoritatea venisera cu entuziasm si in cunostinta de cauza.

Concluzia amara. Lucru romanesc. Tzeapa.

Cu toate astea, Chinese Man ar fi fost misto poate intr-o tara normala.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s